2014. június 6., péntek

Közelítő - az anyák helye

Beával egymás mellé sodródtunk valahogy. Mindketten kisgyerekes anyák vagyunk, évek óta itthon, rendszeres szülői és minden egyéb segítség nélkül. Vágytunk felnőtt társaságra, felnőtt programokra úgy, hogy a gyerekeink velünk vannak... más lehetőség híján.
Majd úgy alakult, hogy az Ökokörrel sokan anyukák, minden hétfőn összegyűltünk, kávéztunk, felnőtt témáztunk és mindenmásról is beszélgettünk, és közben a gyerekek egész jól elvoltak. Bingó!
Közben úton-útfélen (na, ez túlzás, de...) anyaközpontokba botlottunk.
Így jött az elhatározás, hogy bizony egy hasonlóan gondolkozó, egymás igényeire reflektáló, aktív, tudatos közösség ha lenne... legyen. Legyen egy anyaközpont Dunakeszin vagy Gödön, hogy a magányos, négy fal közé zárt anyukák, ismeretlenben tapogatózó kismamák előtt kinyíljon a világ.






Úgy fél év alatt alakultak ki az elképzeléseink (és a keret egyre tágul). Az elképzelt anyaközpont mellé pszichológus, gyógypedagógus, hordozási- és szoptatási tanácsadó, dúla és még számos további szakember, sőt cég és civil szervezet és közösség is áll, nem beszélve a rengeteg felkínált programlehetőségről. 

Hogy miben más ez egy klubnál, ahol programokat tartanak?
Mi egy nyitott helyet álmodtunk meg, ahová bármikor, bárki bejöhet, ha unatkozik, magányos, rossz idő/front van... csak úgy. Beszélgetni, teázni, tanácsot kérni vagy társaságot keresni. CSAK ÚGY. BÁRMIKOR.

Hogy kik a szakértők, mik a tervezett programok stb, egy honlapon gyűjtöttük össze, ahol igyekszünk átadni egy megálmodott hangulatot. 

Kérlek, nézzétek meg az oldalunkat, hátha éppen a te igényeidre, szükségleteidre is válaszként született az elképzelésünk:) Minden építő, előrevívő gondolatot, ötletet és lehetőséget nagyon szívesen látunk!

http://beszeljugyblog.wix.com/anyakozpont


A közös ötleteléshez, kérdezgetéshez, ismerkedéshez létrehoztunk egy facebook csoportot, bárki csatlakozhat:  https://www.facebook.com/groups/480318392114670/

Amire nagy szükségünk van: lelkes anyukák, akiknek hasonló igényeik vannak és hajlandóak beletenni tudásukat, energájukat ebbe a közös ügybe... illetve egy HELY. Minden megosztás, melyben a figyelem ráirányul erre a civil, előrevívő szándékra, segíthet abban, hogy ránktaláljon az ideális ház.

Bea, Zsófi

1 megjegyzés:

  1. Nem talalom itt az email cimeteket, ugyhogy itten irok. Szivesen jonnek tanitani. Ezt ajanlom: http://ilkafannidoula.wordpress.com/ az anyukaknak szulesfelkesziteskent ezt a workshopot tobb rovidebb oraban is lehet. Itt az angol verziom: ilkafanni.weebly.com
    Augusztus 8 es oktober 10.-e kozott leszek otthon, akkorra lehetne ezt beszervezni. Szoljatok, ha erdekel! Ilka

    VálaszTörlés

Minden vélemény fontos, ide írhatsz nekünk: