2014. július 17., csütörtök

Te bevállalod, mennyi szemetet termelsz egy hét alatt?

Nemrég egy fotósorozat indult világkörüli útjára, rengetegen osztották meg. Különböző korú, különféle életstílusú kaliforniai emberek, családok szemeteit mutatja be Gregg Segal. 
De mi a helyzet itthon, Magyarországon? Hogyan élünk, mennyi szemetet termelünk egyetemistaként, családként, kisnyugdíjból egy nagyvárosban, mennyi a szemetünk, akik környezettudatosan vásárolunk és mennyi ha nagyfogyasztóként élünk. Metzger Vanda ilyen magyar viszonyokat bemutató fotósorozatot tervez, melyhez különféle emberek, családok jelentkezését várja.

Te be mered vállalni, hogy mennyi a szemeted? És az arcodat adod hozzá?



Az Ökokörön egy hétig mértük kilóra, hogy mennyi szemetet termelünk. Meglepő eredmények születtek sok helyen, még aki azt gondolta, hogy ő nem is termel sokat.... még ő is tudott valamit változtatni. És bizony még a kevés is elég sok, pláne, ha beszorozzuk az év minden hetével, a föld minden lakosával. Megdöbbentő, hogy mennyi szemetet vásárolunk. A mérés, a megfigyelés önmagában is jó eszköz volt a változásra. Érdekes lesz látni, összehasonlítani, hogy vajon tényleg mennyit számít, hogy odafigyelünk a szeméttermelésünkre vagy sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden vélemény fontos, ide írhatsz nekünk: