2013. április 19., péntek

Piknikre fel, vigyetek hozzá vidám, teljes kiőrlésű macisütit!


A tegnapi csodálatos napsütés és nyárias meleg piknikre csábított. Naptejet ajánlok mindenkinek, mert hiába tavasz... az arcocskák már most is könnyen megpirulhatnak. 

A lányom korábban minden teljes kiőrlésű kekszet, kenyeret megevett, mára egy kicsit válogatósabb lett. Kompromisszum is született a részemről, fele-fele arányban keverem a liszteket ÉS színes feltétekkel díszítem. Várom már a friss zöldségek szezonját, hogy piros paradicsommal, sárga paprikával, rózsaszín céklával tehessem meg ugyanezt.




A piknikre készített macis keksz hatalmas sikert aratott, bátran megadom a receptjét, mert egészséges finomság.
- 10 dkg vaj
- 20 dkg méz
- 1 tojás
- szódabikarbóna (1 kiskanál kb)
- 35 dkg liszt (fele fehér, fele teljes kiőrlésű)
- vaníliarúd kikapart belseje (elhagyható)

A tésztát csak össze kell keverni, majd kis gombócokat formálni - ezt a gyerek is szuperül megcsinálják - kilapítani és még kisebb gombócokból füleket készíteni. Ebből a mennyiségből egy tepsi maci sült. Fontos, hogy - mint a mézeskalácsot - ezt is akkor kell kivenni, amikor még azt hisszük, hogy félig van csak kész. Na, akkor már készen van:) Így lesz finom, puha.
A kis cukrokat egy pötty karamellel ragasztottam fel rá.





Gondolom, nem árulok el titkot, hogy a kis kezek azonnal lecsaptak a színes cukros macikra. Elsőként a szemek és orrok kerültek lerágásra. A kisebbeknek - szerencsére - már csak a lepuszított macik jutottak.



A képek forrása ITT.

Forrás: http://biomama-blog.blogspot.hu/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden vélemény fontos, ide írhatsz nekünk: