Idén azonban kipróbálom, hogy vajon milyen a mag nélküli málnalekvár.
A feketeribizlis kínkeserves szitás passzírozásomnak köszönhatően, illetve tekintettel arra, hogy jön a paradicsomszezon is... vásároltam egy elektromos passzírozót. Nagy reményekkel állok elé, és mivel még nem volt meg, mikor a málnát főztem, 2-3 kilónyit a mélyhűtőbe tettem, hogy kipróbálhassam. Nem zavar a mag, de ha már ez egy lehetőség, miért ne?
Lekvár arányok: négy kiló málnához egy kiló eritritet tettem. Ehhez a mennyiséghez úgy 4 ek. kukoricakeményítőt feloldottam pár kanál vízzel és hozzákevertem. Nem áll meg benne a kanál, de nem is folyékony.
A befőttes üvegeket és a kupakokat én mindig kiöblítem pálinkával.
Befőzőautomatában 80 fokon 30 percig dunsztoltam.
Idén először a cseresznyebefőttnél úgy gondoltam, hogy "minek hőkezeljem tovább a kelleténél a gyümölcsöket", úgy döntöttem, hogy akkor rakom be az üvegetek a gépbe, amikor elérte a kellő hőmérsékletet a víz és amikor vége a programnak, akkor ki is veszem.
Csoda, hogy nem robbant szét minden üvegem. Azonban minden cseresznyebefőttem megromlott :( Új üvegeket és kupakokat használtam, csak arra tudok gondolni, hogy ez a későn berakás volt az ok. Azóta minden üveget a hideg-langyos gépbe teszek és ott is hagyom kihűlni.
Kipróbáltuk a málnalekváros jégkrémet is, joghurttal kevertem, kerültek bele egész szemek, nagyon finom lett!
![]() |
Kép: femina.hu |
Ez hasonló a tiramisuhoz, piskótát szörpbe mártom, tál aljára rétegezem, majd jön rá egy réteg mascarponés, joghurtos, édesített krém, majd erre bőven a málnaszemek és így tovább. Egy éjszakát álljon legalább a hűtőben.
Ha szeretnél saját málnalekvár címkét tervezni, meríts inspirációt a BOHÉM otthon eper és feketeribizli címketerveiből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Minden vélemény fontos, ide írhatsz nekünk: